ארכיון חודשי: אוגוסט 2021

הצעדים להשכרה של רכב מפואר

לא מעט אנשים מעדיפים להשקיע מעט יותר כסף ולבצע השכרה של רכב יוקרתי. מדוע? כי מדובר באירוע של פעם בשנה, באירוע מיוחד שבו רוצים לצאת מן השגרה ולהביא אל אותו היום את כל מה שמשדרג את הרמה של החוויה.

דבר זה כולל גם הזמנה של אחד מאותם רכבי יוקרה שרואים על הכביש ולגמרי רוצים לנסות גם, וכדי לעשות את זה חכם זה חשוב לפעול לפי השלבים הבאים:

  1. להכין עבור השכירות הזו את סכום הכסף הנדרש. רכבי יוקרה עולים החל מאלף שקלים ועד כמה אלפי שקלים ליום שכירות.
  2. להחליט איזה סוג של רכב יוקרה מעדיפים. לחברות ההשכרה יש כל מיני סוגים של רכבים מפוארים, כולל לימוזינה, וזה הכרחי לדעת איזה סוג של רכב צריכים ומעדיפים על מנת לבחור נכונה.
  3. לפנות אל חברות לשם קבלת הצעת מחיר ופירוט שירותים קיימים ע"י חברת ההשכרה כמה חודשים מראש, טרם האירוע. מדוע? גם על מנת לשריין את סוג רכב היוקרה המועדף, גם כדי לקבל מחיר תחרותי וגם כדי להבין את סדר גודל העלויות בצורה הכי ברורה.

לא חייבים לקנות רכב מפואר

לנצח אנשים פשוט ירצו עבורם יותר, וזה די טבעי לשאוף למעלה, אבל מה קורה כאשר ישנן שאיפות מעולות אבל הן לא מגיעות אל המקום הזה שמאפשר רכישה של רכב מפואר? אז מתפשרים על רכב יותר עממי, שגם מגיע עם תג מחיר לא ממש קטן, אבל נראה כזה ביחס אל כל רכבי היוקרה שבכבישי הארץ משייטים.

יש לא מעט רכבים מסוג פרארי, מוסטנג, אאודי, מרצדס, ג'יפים מפוארים ועוד מיני רכבי יוקרה שעושים את החשק להיות בתוכם, אבל עד שזה יתאפשר ויהיה מספיק כסף לרכוש את רכב החלומות הפרטי של כל אדם, זה יהיה אפשרי בהחלט לבצע השכרת לימוזינה שנחשבת לרכב הכי יוקרתי ביחס לכל אלה יחדו. מדוע? כי לרכב הזה תמיד מצטוות נהג פרטי, וכל מיני פינוקים שנמצאים בקלות ברכב שמציע מקום ארוך יותר מכל מרצדס או אאודי ביחד.

עם הוצאה מזערית ביחס למה שמקבלים בתמורה, מרגישים כמו מלכים ליום אחד, ונהנים מהתחושה הזו של ייחודיות מבלי להתחייב אל רכישה של רכב מפואר.

התוכניות שמקדמות בניה

בניה לא מתרחשת סתם כך. בכל עיר ישנה תוכנית מתאר מסודרת שבה מייעדים לכל אזור את סוג הבניה שתהיה שם. התוכניות הללו מגדירות כל אזור בצורה מאוד ברורה ומדויקת, עם סימנים מוסכמים עבור מה שנחשב לחלקה עבור בניה של מגורים ומה שנחשב עבור מסחר, מה שיישאר קרקע חקלאית ומה שמיועד לכל שימוש אחר, כמובן.

מה עושים כשרוצים לברר לגבי בניה או שינוי של מה שקיים נכון לעכשיו? במקרים מעין אלה ניתן להיכנס לעירייה או לאתר של העיריה, ושם לבחון לעומק את אותה קרקע לפי מספר חלקה, ואם יש היתר של בניה לפי מה שרוצים ניתן להתקדם אל השלב הבא.

מה עושים אם אין היתר של בניה למה שרוצים לבצע? במקרים מעין אלה יש להעביר בקשה לשינוי של תבע בעיריה, שאותה יש לבצע מול אדריכל באופן מסודר, מכיוון ששינויים מעין אלה ממשיכים אל אישורה של הועדה הרלבנטית בכל רשות מקומית, ואם רוצים לקבל את ההיתר המיוחל זה חשוב לפעול באופן שהוא לא פחות ממדויק.

עוברים לדירה ישנה- חדשה

למה צרכים לעזוב את הדירה הקיימת? בשנים האחרונות ישנה נהירה גדולה מאוד של אנשים אל עבר דירה חדשה שבה יש הרבה יותר מה להציע לדיירים, ממה שקיים נכון לעכשיו. איך זה יכול לקרות? לא בכל מצב, אבל בחלק מן המצבים יכולה להתקיים תוכנית שבה לאחר שמקבלים את כל האישורים הנדרשים מתקדמים אל עבר פרויקט של פינוי בינוי חדש.

מה זה פינוי בינוי ולמה הוא אטרקטיבי כל כך? מכיוון שלא צריכים לעזוב את הבית שבו רגילים לחיות אלא רק לזמן מוגבל שגם במהלכו ניתן לחיות בשכירות על חשבון הקבלן עד אשר הדירה הישנה חדשה תהיה כבר מוכנה. זה אומנם לוקח לא מעט שנים לקבל את כל האישורים ולבנות את הפרויקט עצמו, אבל בסופו של דבר נכנסים אל דירה שהיא לרוב הרבה יותר גדולה מזו הישנה, ומציעה בתוכה ובבניין עצמו את כל מה שדייר יכול לחלום עליו בבנייה מודרנית וחדשה.

לשם כך יש להצטייד בעורך דין מן התחום וכן בסבלנות רבה עד אשר כל הבנייה הסתיימה.

בניה איכותית רק עם אדריכל

עבור פרויקט אחד של בניה יש כל כך הרבה אנשי מקצוע, ולכן זה מאוד חשוב לא רק להכין את התציב לקראת אותו פרויקט שמתוכנן, אלא גם לעשות תרשים מאוד ברור של כל התהליך הזה כדי להבין את הזמן שיידרש עבורו לאחר שכל אחד מאלה כבר פחות או יותר נבחר.

היכן מתחילים? בהתחלה. מבררים מול הרשות העירונית את כל הנדרש מבחינת האישורים שנדרשים לקבלת ההיתר הנדרש. לא ממש מבינים מה זה תבע שאותו יש לבחון לעומק? לשם כך בדיוק עובדים מול אדריכל שלא רק מתכנן את הבניה של המבנה עצמו, אלא גם מתכנן ומעביר את כל המסמכים הנדרשים אל העירייה.

המסמכים של התבע הם כאלה שלהם יש סימנים מוסכמים לגבי כל דבר שמצוין שם, וכל סוג של בניה או שינוי בבניה קיימת חייב להיות מתואר שם בצורה של סרטוטי ונספח, שאת אלה מעבירים אל הרשות העירונית לגורם שהוא הועדה הרלבנטית לתכנון ובניה. הכל מתחיל עם אדריכל, ועבודה איכותית שלו תוביל את הבסיס החשוב ליתר הבניה.